MOTIVATIEDIPJE? ZES TIPS OM JE MOTIVATIE TERUG TE KRIJGEN 


Weinig energie, drukke agenda, een vol hoofd – er kan van alles gebeuren waardoor jouw voornemen om te trainen voor de 11strandentocht uitgesteld wordt. Zes tips om uit de motivatiedip te komen! 

1. Kies een trainingsritme wat bij je past 

Stel een realistisch aantal trainingen vast per week en probeer deze op vaste momenten in te plannen zodat je een ritme creëert. Kijk daarbij niet naar wat je zou willen dat past maar naar dat wat daadwerkelijk in je agenda past.  

2. Beloon jezelf 

Ben je goed op weg? Ging de wandeling veel belabberder dan gehoopt maar toch uitgelopen? Beloon jezelf! Het vieren van kleine successen houd je gemotiveerd en maakt het makkelijker om je trainingsschema aan te blijven houden.  

3. Train samen 

Het sociale aspect van wandelen zorgt er namelijk voor dat je meer plezier krijgt in je trainingen. Extra voordeel: je hart wordt ook heel blij van ontmoetingen met anderen. Lekker bijkletsen vermindert spanning en geeft jou en je hart energie. Mooi he? 

4. Zorg voor de juiste kleding 

Niks is zo vervelends als een trui die kriebelt of een sok die knelt. Trainen in kleding waar je je niet goed in voelt, heeft invloed op je gedachten en motivatie. Je keert sneller terug naar huis met een lekkende regenjas of een te grote muts. Zorg dus voor de juiste outfit en je loopt de training fluitend uit.  

5. Focus je op je gezondheid en het doel 

Je doet mee aan de 11strandentocht omdat het je een goed gevoel heeft. Fysiek door de uitdagende afstand die je gaat lopen in weeromstandigheden die pittig aan kunnen voelen. En mentaal door het doel waarvoor je loopt. Een hartgezonder Nederland begint bij jezelf.

6. Wandel gevarieerd  

Niks is saaier dan continu hetzelfde stuk lopen. Na vijf trainingen ken je elke bocht, heuvel en boom uit je hoofd. Loop eens een andere route of kies voor een andere locatie. Zo blijf je gemotiveerd én ontdek je direct nieuwe omgevingen. 

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Uitschakelen